Commissie bespreekt aanpak extremisme

6 april 2021 – De gemeenteraad heeft vorige week dinsdag in een extra vergadering het Herstelplan Delft in Balans vastgesteld.  Dat was nodig om de provincie het preventief toezicht op de uitgaven van de gemeente te laten opheffen.

Deze week houdt commissie Economie, Financiën en Bestuur op donderdag 8 april haar reguliere oordeelsvormende vergadering. Op de agenda staat onder meer de maandelijkse bespreking van de lokale situatie rondom corona en het vaste bespreekpunt Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Op verzoek van de fracties PvdA, VVD, CDA en Hart voor Delft bespreekt de commissie ook de voortgangsrapportage Aanpak extremisme, polarisatie en radicalisering 2020. De vergadering begint om 19.30 uur. 

Vanwege de coronamaatregelen vinden alle vergaderingen digitaal plaats. Dat geldt ook voor het inspreken. Wanneer u wilt inspreken in een commissievergadering kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur

Beeldvorming

De commissie Ruimte en Verkeer houdt op 8 april een digitale beeldvormende bijeenkomst over het Effectonderzoek eenrichtingsfietsverkeer Delflandplein. Het college heeft de raad vorig jaar  geïnformeerd over de resultaten van het verkeersveiligheidsonderzoek Delflandplein.

Uit dit onderzoek bleek dat voor de korte termijn het invoeren van eenrichtingsverkeer op de fietspaden rondom het Delflandplein een effectieve oplossing is voor het verbeteren van de verkeersveiligheidssituatie. Het nader onderzoek was noodzakelijk om de effecten op het fietsnetwerk te bepalen.

Agenda commissie Ruimte en Verkeer

De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt diezelfde avond een digitale beeldvormende bijeenkomst over het nieuwe herstelplan van Vestia. De commissieleden krijgen een technische toelichting op dit plan.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen