Kop van de Buitenhof in Ruimte en Verkeer

15 april 2024 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer wordt op donderdag 18 april onder meer het voorstel Masterplan en grondexploitatie Kop van de Buitenhof besproken. De commissievergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De Kop van de Buitenhof bestaat uit de Reinier de Graaf- en Juniusbuurt. Voor dit deel van Delft zijn de afgelopen jaren plannen gemaakt voor de nieuwbouw voor twee scholen, een sporthal, een revalidatiecentrum en ongeveer 800 woningen met bijbehorende wijkvoorzieningen. Het is nu aan de raad om een besluit te nemen zodat de plannen de komende jaren uitgevoerd kunnen worden.

De commissie overlegt in deze vergadering verder over het voorstel Routekaart Delft klimaatneutraal 2050, de reactie op vervoerplannen openbaar vervoer 2025 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de brief van het college over het beperken van blauwalg in de grote plas van de Delftse Hout.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen beide vergaderingen bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.