Laatste raadsvergadering voor het zomerreces

4 juli 2022 – De gemeenteraad houdt op donderdag 7 juli de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

In deze vergadering moet de raad onder een besluit nemen over het voorstel Garantstelling nieuwbouw Filmhuis Lumen. Eind 2020 besloot de raad al om budget beschikbaar te stellen voor een subsidie uit Fonds 2040 en voor de garantstelling van 1,2 miljoen euro op de hypotheek voor de nieuwbouw van Lumen. De aanvraag voor de garantstelling is verhoogd, omdat de BNG Bank eist dat de gemeente garant staat voor de volledige hypotheek. De BNG Bank rekent een lagere rente, waardoor de exploitatie van het filmhuis volgens het college flink verbetert. Diverse fracties herhaalden blij te zijn met de verhuizing van Lumen naar Nieuw Delft en het streven van het filmhuisbestuur om ook andere doelgroepen uit de Delftse wijken naar Lumen te krijgen. De VVD had zijn twijfels en liet weten wellicht een motie in te dienen over de financiering van het voorstel.

Op de agenda staat verder het Ontwerpbestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven. De fracties van Hart voor Delft, Onafhankelijk Delft, SP en STIP namen dit onderwerp na de commissiebespreking mee terug naar hun fracties. Zij dienen misschien moties in.

Andere onderwerpen die voor bespreking op de agenda zijn gezet, zijn de inzet van omstreden camera’s in Delft en het Uitvoeringsplan Veiligheid 2022. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de website van de gemeenteraad.