Commissie bespreekt corona, jaarstukken en Prinsenhof

20 juni 2021 – De commissie Economie, Financiën en Bestuur wacht op dinsdag 22 juni een volle agenda. In het overlegdeel van de vergadering bespreekt de commissie onder meer de lokale ontwikkelingen rondom corona. De digitale vergadering begint om 19.30 uur.

Daarnaast buigt de commissie zich over de jaarstukken 2020. Delft sluit 2020 af met een positief rekeningresultaat van 2,1 miljoen euro. Dat is volgens het college voor een groot deel het gevolg van de inzet van reserves. Zonder die inzet zou het resultaat 92,4 miljoen euro zijn. Omdat de structurele financiële ruimte beperkt blijft, wil het college vasthouden aan de duurzame koers. De commissie wordt gevraagd de raad te adviseren, zodat de jaarstukken met het advies van de commissie Rekening en Audit volgende maand kunnen worden vastgesteld.

De commissie bespreekt in deze vergadering verder de voorstellen Verordening behandeling bezwaarschriften Delft, Wijziging gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Haaglanden en Eerste wijziging van de Verordening precariobelasting Delft 2021.

Prinsenhof

Daarnaast overlegt de commissie over het voorstel Van visie naar ontwerp Prinsenhof Delft. In dit voorstel schrijft het college onder meer de stappen die gezet gaan worden om het museum toekomstbestendig te maken. Hiervoor is op dit moment een budget van bijna 28 miljoen euro beschikbaar. Als de raad volgende maand akkoord gaat met dit voorstel kan de ontwerpfase beginnen. Het college verwacht begin 2023 het definitieve ontwerp aan de gemeenteraad te kunnen presenteren. De uitvoering van de renovatie start naar verwachting in april 2024. De oplevering staat voor december 2025 gepland.

Wanneer u digitaal wilt inspreken in een commissievergadering kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur

Beeldvorming

De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt op dinsdag 22 juni vanaf 19.30 uur een digitale beeldvormende bijeenkomst over de woningnood onder jongeren en startende huizenkopers. Belangstellenden die deze bijeenkomst als toehoorder willen bijwonen, kunnen zich per e-mail aanmelden bij de griffie.

Agenda beeldvorming: woningnood jongeren/starters