Raadsvergadering niet donderdag, maar dinsdag

10 mei 2021 – Na twee weken reces vergadert de gemeenteraad deze week in verband met Hemelvaartsdag niet op donderdag, maar op dinsdag 11 mei. Vanwege de coronamaatregelen vergadert de raad ook deze keer weer digitaal. De vergadering begint om 20.00 uur.

In deze vergadering wordt onder meer stilgestaan bij het overlijden van raadslid Martin Stoelinga. Zijn opvolger is Carla van Tricht. Zij wordt aan het begin van de vergadering benoemd tot raadslid namens de fractie van Onafhankelijk Delft.

Op de bespreekagenda staat onder meer het voorstel van het college om een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de bouw van studentenwoningen op de locatie Balthasar van der Polweg-Korvezeestraat. De ChristenUnie heeft het voorstel Maatregelverordening Participatiewet 2021 op de agenda laten zetten, omdat die fractie een motie overweegt.

De raad buigt zich verder over een brief van het college over de voortgang van WarmtelinQ. Diverse fracties lieten in de commissievergadering weten dat zij namens de raad een zienswijze willen indienen. Verder bespreekt de gemeenteraad het tweede Delftse bod voor nieuwe woningmarktafspraken en de presentatieafspraken met de woningcorporaties en huurdersorganisaties voor 2021.

Agenda raadsvergadering