Raadsvergadering begint een half uur eerder

13 mei 2024 – De gemeenteraad heeft op donderdag 16 mei zoveel onderwerpen op de agenda staan dat de raadsvergadering niet zoals gebruikelijk om 20.00 uur begint, maar een half uur eerder, om 19.30 uur.

Nieuwe gesprekken met horecaondernemers én bewoners in de binnenstad hebben geleid tot een bijgesteld beleid voor de terrassen en terrasboten, waarmee op hoofdlijnen ook de commissie Economie, Financiën en Bestuur kan leven. Toch lieten diverse fracties weten dat ze in de raadsvergadering moties bij dit onderwerp overwegen om dit beleid bij te sturen en aan te scherpen.

Om het nieuwe terrassen- en terrasbotenbeleid uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de gemeenteraad besluiten neemt over de aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening en de Verordening Openbaar Gemeentewater Delft. Ook bij die twee voorstellen zijn diverse fracties van plan om moties of amendementen in te dienen.

Onafhankelijk Delft, D66 ChristenUnie en STIP overwegen moties in te dienen bij het voorstel Masterplan en grondexploitatie Kop van de Buitenhof. Bij de bespreking van het voorstel Routekaart Delft klimaatneutraal 2050 dient de PvdA-fractie wellicht een motie in en overweegt Volt een amendement om de ambities in de routekaart bij te stellen.

De brief van het college over het Actieprogramma Ruimtelijk-Economische Visie 2024-2026 leidde in de commissie Economie, Financiën en Bestuurt tot een uitgebreid debat. In de commissie werd door de fracties verdeeld gereageerd; deels positief en deels kritisch.  Veel fracties kondigden moties aan die in de komende raadsvergadering worden ingediend.

Als STIP met een motie komt buigt de raad zich deze avond ook over de brief van het college over de stand van zaken rondom jongerenparticipatie. Voorts staat de bestrijding van blauwalg in de Delftse Plas op de agenda, omdat bij dat onderwerp door Onafhankelijk Delft een motie ia aangekondigd om dieper bodemonderzoek uit te laten voeren. Hart voor Delft en VVD beraden zich op eventuele moties.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast raadsvergadering