Raad praat over oud en nieuw, alcohol, energie en meer

12 juni 2023 – Op de agenda van de raadsvergadering staan op donderdag 15 juni vanaf 20.00 uur weer tal van onderwerpen, waarbij door fracties moties en amendementen zijn aangekondigd. Dat is onder meer het geval bij de bespreking van het voorstel om de Drank- en Horecaverordening te vervangen door de Alcoholverordening. Hart voor Delft heeft bij dit voorstel een amendement aangekondigd om een artikel uit de verordening te schrappen.

STIP overweegt een motie bij het voorstel Isolatieplan Delft 2023. De fracties van D66, VVD en GroenLinks hebben bij de behandeling van het voorstel Energie in de Wijken in de commissievergadering laten weten dat ze dit onderwerp mee terug namen naar hun fracties, omdat ze de kosten voor de warmte-uitvoeringsplannen gespecifieerd willen zien.

In de commissie werd ook lang gedebatteerd over de collegebrieven over vuurwerk en toekomstige jaarwisselingen en de voorbije oud en nieuw. GroenLinks, D66, PvdA, STIP en Onafhankelijk Delft lieten toen weten dit onderwerp mee terug te nemen voor intern fractieberaad. GroenLinks overweegt in de raadsvergadering een motie in te dienen.

De collegebrief met de titel Toekomstbeeld fietsparkeren Delft met handelingsperspectief was ook goed voor een uitvoerig commissiedebat. Bij dit onderwerp zijn moties aangekondigd door STIP en Volt. Hart voor Delft heeft aangekondigd een motie in te dienen bij de collegebrief over de stand zaken rond de BUDD bus Delft.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal in het stadhuis op de Markt of thuis rechtstreeks bekijken via de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast raadsvergadering