Moties en amendementen vullen raadsagenda

6 maart 2023 – De agenda van de raadsvergadering wordt op donderdag 9 maart vooral gevuld met onderwerpen, waarbij door fracties moties en amendementen zijn aangekondigd. De raadsvergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

In deze vergadering bespreekt de raad onder meer het voorstel Vaststellen prioriteiten veiligheidsplan 2023-2026 ‘Samen veilig in Delft’. De fracties STIP en D66 willen een motie indienen. Er zijn nog te veel vragen om een gebiedsverbod in te gaan zetten. De PvdA overweegt een motie over mensenrechten. VVD overweegt een motie over femicide (vrouwenmoord) en stelt een amendement op om een verwijzing naar het vijf-puntenplan als inspiratiebron in de tekst op te nemen. Onafhankelijk Delft overweegt een motie over buurtveiligheid.

GroenLinks en Volt vonden in de commissievergadering dat het laatste woord nog niet gezegd was over het voorstel Zienswijze op concept ontwerp Strategische Agenda MRDH 2023- 2026. Ze bereiden amendementen voor die opgenomen kunnen worden in de strategische agenda van de metropoolregio. Bij het voorstel Coördinatieprocedure bestemmingsplan Hoek Abtswoudseweg Zuideinde zijn door verschillende fracties moties aangekondigd.

De fractie van Hart voor Delft heeft aangekondigd een motie te willen indienen bij het voornemen van het college om te stoppen met de verkoop van stukjes gemeentegrond. De fractie vindt dat bewoners een stukje grond van de gemeente moeten kunnen blijven kopen. De fracties van ChristenUnie, VVD, PvdA, STIP, GroenLinks en Hart voor Delft willen moties indienen bij het onderwerp Inclusieagenda.

STIP komt wellicht met een motie bij het bespreekpunt Verzoek om wensen en bedenkingen actualisatie huisvestingsverordening 2023 en Hart voor Delft kondigde aan moties in te dienen bij de brief van het college over het beleidsprogramma Eén tegen Eenzaamheid.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks bekijken via de website van de gemeenteraad.

Agenda raadsvergadering