Commissie bespreekt prioriteiten veiligheidsplan

6 februari 2023 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur wordt op donderdag 9 februari onder meer het voorstel Zienswijze Strategische agenda Metropoolregio Rotterdam Den Haag besproken. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

De gemeenteraad heeft tot 10 maart de tijd om op deze strategische agenda te reageren. De metropoolregio formuleert hierin de koers voor de komende vier jaar. De 21 samenwerkende gemeenten richten zich op vier regionale opgaven: groei van de regio, vernieuwen van de economie van de regio, kwaliteit van de regio en herstel van de regio.

Verder bespreekt de commissie het voorstel Archiefverordening Delft 2023. De huidige verordening stamt uit 2012. De nieuwe verordening is in tekst en vorm een vereenvoudiging de archiefverordening 2012 en is meer gericht op digitale archivering in plaats van het bewaren van papier.

Het raadsvoorstel Vaststellen prioriteiten veiligheidsplan 2023-2026 ‘Samen veilig in Delft’ staat op de agenda, zodat de commissie advies kan geven voor de besluitvorming in de raad.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad. Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur