Gemeenteraad vergadert een keer op dinsdag

17 oktober 2022 – De gemeenteraad praat in de vergadering op dinsdag 18 oktober onder meer over het voorstel Vaststelling bestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven). Deze vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

Na het uitvoerige debat in de vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer kondigden diverse fracties moties en amendementen aan bij dit voorstel. Het bestemmingsplan maakt in het Kabeldistrict de bouw mogelijk van maximaal 3500 woningen in combinatie met innovatieve maakbedrijven en voorzieningen als onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning. Aan de andere kant van de Schie is in de Nieuwe Haven de bouw van 343 woningen gepland in combinatie met bedrijven, horeca en detailhandel.

De fracties van GroenLinks, STIP en VVD hebben aangekondigd dat ze het voorstel Rekenkamerrapport samenwerking TU Delft via amendementen willen aanpassen. Hart voor Delft komt wellicht met een motie bij het voorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Coenderstraat 41. Daarnaast is door Hart voor Delft en VVD aangegeven dat ze een motie overwegen bij het bespreekpunt Herdenkingsjaar slavernijverleden. De SP overweegt een motie bij de brief van het college over de aanpak van vocht en schimmel.

Deze vergadering vindt op een dinsdag plaats, omdat op donderdag 20 oktober de algemene beschouwingen gepland stonden. Die zijn door het presidium doorgeschoven naar donderdag 3 november.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de rechtstreekse internetuitzending op de website van de gemeenteraad. 

Agenda raadsvergadering