Aangekondigde moties vullen raadsagenda

19 september 2022 – Veel onderwerpen die de afgelopen maand zijn besproken in de commissievergaderingen zijn door diverse fracties op de agenda van de raadsvergadering op donderdag 22 september gezet. Die fracties hebben moties en amendementen aangekondigd. De raadsvergadering begint om 20.00 uur.

Bij het voorstel Algemene Subsidieverordening gemeente Delft 2022 is door de CDA-fractie een motie aangekondigd. In de commissievergadering drong het CDA er bij de wethouder op aan om duurzaamheidssubsidies alleen te verstrekken aan mensen die het echt nodig hebben.

Alle fracties kondigden in de commissievergadering aan dat ze een amendement willen indienen bij het voorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Koornmarkt 16 (hotel Leeuwenbrug). Via een amendement zou de procedure om de bouw ter hervatten versneld kunnen worden.

Bij het voorstel Beheerplan Verkeersregelsystemen 2022- 2025 is door de PvdA een amendement aangekondigd. Die fractie drong in de commissievergadering aan op het opnemen van inkoopcriteria in het beheerplan. VVD, D66 en Hart voor Delft komen wellicht met moties bij het voorstel  Gevel tot gevel werkzaamheden openbare ruimte.

In het vragenkwartiertje van de commissie Ruimte en Verkeer kondigde de CDA-fractie een motie aan, nadat ze geen bevredigend antwoord van wethouder Frank van Vliet kreeg op de vraag waarom mantelzorgers moeten gaan betalen voor extra parkeeruren. Volgens het CDA konden mantelzorgers dat voorheen kosteloos doen. Met een motie in de raadsvergadering op donderdag 22 september wil de fractie dat zo houden. De VVD liet weten dit onderwerp mee terug te nemen naar de fractie.

De brief van een bewoner over de aanleg van een omheind hondenrenveld in Buitenhof Zuid staat op de raadsagenda, omdat de PvdA hierbij een motie wil indienen. De fracties van STIP, Volt en SP overwegen moties bij het voorstel Aanvraagprocedure energietoeslag voor burgers met een laag inkomen.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de website van de gemeenteraad.  

Agenda raadsvergadering