Laatste raadsvergadering voor de verkiezingen

3 maart 2022 – In de laatste vergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen bespreekt de raad op donderdag 10 maart onder meer het voorstel Aanwendingen bestemmingsreserve Maatregelen coronacrisis. De raadsvergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

Dit voorstel omvat concrete begrotingsvoorstellen van per saldo 834.000 euro voor knelpunten en financiële afwijkingen die samenhangen met de coronacrisis. Het grootste deel van dat bedrag, 528.000 euro, wordt gebruikt om culturele instellingen in Delft overeind te houden. Daarnaast gaat er 178.000 euro naar extra menskracht voor Toezicht en Handhaving. De ChristenUnie liet in de commissievergadering weten bij dit agendapunt wellicht met een motie te komen.

Dezelfde fractie overweegt ook een motie bij het voorstel Vaststellen Verordening nadeelcompensatie Delft 2022. De nieuwe verordening vervangt de huidige verordening nadeelcompensatie en die van planschade om te voldoen aan de regels van de Omgevingswet. Ook de CDA-fractie liet in de commissievergadering weten zich intern te gaan beraden over een motie.

STIP overweegt moties bij de agendapunten Afdoening motie Ja tegen de Ja-Ja-Sticker en Stand van zaken project Ruimte in de Binnenstad. De fractie van Hart voor Delft dient wellicht moties in bij de agendapunten Burgerbrief verkeer Mozartlaan en Evaluatie kaders parkeertransitie.

Bij het bespreekpunt Vervolg scholen Tanthof zijn moties aangekondigd door GroenLinks en SP. GroenLinks zette in de commissievergadering vraagtekens bij de voorgenomen omvang van de scholen en de SP dacht aan een motie over de termijn waarop de gemeenteraad wordt geïnformeerd over het vervolgtraject. De CDA-fractie liet weten in de raadsvergadering nog even te willen reflecteren op dit project.

Vanwege de versoepelde coronamaatregelen is de publieke tribune tijdens de raadsvergadering weer geopend. Belangstellenden kunnen de vergadering ook rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda raadsvergadering