Commissie Sociaal Domein vergadert dinsdag verder

14 juni 2021 – De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt op dinsdag 15 juni een extra overlegvergadering. Deze begint om 19.30 uur. De raadsvergadering wordt op donderdag 17 juni vanaf 20.00 uur gehouden.

Op de agenda van de commissievergadering staat onder meer de bespreking van de (O)GGZ agenda, de jaarstukken 2020 van Delft Support en het actieplan Sociaal Domein 2.0.

Wanneer u digitaal wilt inspreken in een commissievergadering kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

Raadsvergadering

In de digitale raadsvergadering op donderdag 17 juni staat onder meer het initiatiefvoorstel Delft Nieuwe Energie op de agenda. De fracties van STIP, GroenLinks, VVD, Onafhankelijk Delft en ChristenUnie willen met dit voorstel horecaondernemers en evenementenorganisatoren een stap zetten die Delft met nieuwe energie weer laat opleven na de coronacrisis.

De fractie van Hart voor Delft overweegt bij dit initiatiefvoorstel een amendement in te dienen en de PvdA overweegt een motie.

De raad bespreekt verder onder meer het voorstel om een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de studentenhuisvesting aan de Balthasar van der Polweg/Korvezeestraat. De SP en Hart voor Delft hebben aangekondigd daarbij moties te willen indienen.

STIP overweegt een motie bij het voorstel Regionale Energiestrategie 1.0 en de raad bespreekt in deze vergadering het voorgenomen collegebesluit om extra Stedin-aandelen te kopen.

De vergadering begint om 20.00 uur en kan rechtstreeks bekeken worden via de webcast.

Beeldvorming

Op dinsdag 15 juni wordt een beeldvormende bijeenkomst gehouden over het onderzoek naar de financiële en beleidsvrije ruimte van de gemeente. Deze bijeenkomst is bedoeld voor raads- en commissieleden. Als u als toehoorder deze digitale bijeenkomst wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden via mvthul@delft.nl. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.