Beeldvorming: de Rode Loper

9 juni 2021 – Raads- en commissieleden zijn op dinsdag 8 juni tijdens een digitale beeldvormende bijeenkomst bijgepraat over de aanleg van de Rode Loper.

Op 1 maart 2021 werd het definitieve ontwerp van de Rode Loper met een webinar aan de stad gepresenteerd. Naar aanleiding van deze webinar zijn er verschillende brieven binnengekomen met diverse ideeën en standpunten over het plan. Gezien de lange geschiedenis van het plan en de motie Doorpakken die eind mei 2019 is ingebracht door GroenLinks, STIP, PvdA, VVD, Stadsbelangen Delft en Onafhankelijk Delft is er op initiatief van Goriska van Cooten van de fractie PvdA een beeldvormende bijeenkomst georganiseerd.

Tijdens deze beeldvormende bijeenkomst werd het huidige plan van de Rode Loper door de gemeente kort toegelicht en gepresenteerd. Na een korte vragenronde kregen de brievenschrijvers de kans om hun standpunten en ideeën toe te lichten. Er waren met name zorgen over de veiligheid van het huidige plan, de indeling van de straten en de breedte van de straten. Na de presentatie van de brievenschrijvers is aangegeven dat enkele details van het huidige plan, zoals plaatsing van bomen en prullenbakken, verder uitgewerkt zouden kunnen worden. Ook waren er enkele vragen over shared space.

Aan het eind van de sessie vroeg de voorzitter aan de raads- en commissieleden of zij na deze beeldvormende bijeenkomst het onderwerp nog willen agenderen voor bespreking. Meerdere fracties nemen deze vraag voor bespreking mee terug naar de fractie. Uiterlijk 15 juni 2021 wordt duidelijk of het onderwerp nog wordt geagendeerd voor bespreking in een komende overlegvergadering van de commissie Ruimte en Verkeer.

Kijk deze beeldvormende bijeenkomst terug