Raad sluit jaar af met volle agenda

13 december 2020 – De gemeenteraad houdt op donderdag 17 december zijn laatste vergadering van dit jaar. De raadsvergadering begint om 20.00 uur.

Op de agenda staat onder meer de bespreking van het voorstel Aanvraag Fonds 2040 – bijdrage Futureproof Open Warmtenet Delft. De CDA-fractie heeft een amendement aangekondigd om de eindgebruikersbescherming op te nemen als een van de voorwaarden voor de bijdrage uit Fonds Delft 2040. Diverse fracties, waaronder SP, PvdA en STIP lieten weten mee te willen werken aan dit amendement. Groep Stoelinga overweegt bij dit voorstel twee moties in te dienen.

Bij de bespreking van de voorstellen Concretisering programmering veld 2.5 Nieuw Delft en Aanvraag investeringssubsidie fonds 2040 Filmhuis Lumen komt Groep Stoelinga wellicht met een amendement om de voorwaarde op te nemen dat Lumen een breder publiek gaat bedienen. De voorstellen maken het mogelijk dat het filmhuis van het Doelenplein verhuist naar nieuwbouw in Nieuw Delft.

De raad praat in deze vergadering ook over het voorstel voor de nieuwe Verordening Winkeltijden Delft 2020. SP en VVD hebben amendementen en moties aangekondigd. Stadsbelangen Delft liet in de commissievergadering weten zich daarbij aan te sluiten. De meeste andere fracties namen dit onderwerp mee terug voor intern beraad.

De fracties GroenLinks, SP en Groep Stoelinga willen bij de bespreking van het Actieplan Sociaal Domein 2.0 moties indienen. De VVD nam dit onderwerp na het debat in de commissievergadering mee terug naar de fractie.

Agenda raadsvergadering