Beeldvorming: mobiliteit op Schieoevers

25 september 2020 – De leden van de commissie Ruimte en Verkeer hebben zich op donderdag 24 september, op uitnodiging van de besturen van Bedrijven Kring Schieoevers (BKS) en Stichting Gebiedsfonds Delft Technology Park (SGDTP) bij Lijm & Cultuur laten informeren over de resultaten van de enquête die zij onder de bedrijven en organisaties op Schieoevers en de TU Delft Campus hebben uitgevoerd.

Ook kregen de commissieleden een toelichting op de mobiliteitsvisie die de besturen van BKS en SGDTP hebben ontwikkeld voor het zuidelijk deel van Delft.

De enquête kende een respons van ruim 41%. Benoemde gewenste maatregelen van de overheid zijn: extra OV-haltes, mobiliteitshubs en een betere ontsluiting via de N470. Een groot deel van de bedrijven en organisaties (81%) wil aan de slag gaan met maatregelen op het gebied van mobiliteit.

Als kansrijke maatregelen  voor bedrijven en organisaties zijn benoemd: aanpassen bedrijfsvoering, fiscaal aantrekkelijk fietsplan en meer oplaadpunten van E-bikes. Na deze informatie gingen de aanwezigen onderling met elkaar in discussie over de uitkomsten, maatregelen en kansen.

BKS en SGDTP willen samen met de gemeente Delft werken aan een goed bereikbaar en verkeersveilig zuidelijk deel van Delft en een duurzaam gebruik van de infrastructuur.