Commissie neemt Delflandplein onder de loep

11 september 2020 – De commissie Ruimte en Verkeer heeft in een beeldvormende avond op donderdag 10 september met vijftien bewoners, belanghebbenden en gebruikers gesproken over de verkeersveiligheid van de rotonde Delflandplein.

De commissieleden wilden van de aanwezigen input ontvangen over hoe zij als verkeersdeelnemer de rotonde ervaren en wat er volgens hun voor de veiligheid aan de rotonde verbeterd moet worden.

Na een korte inleiding presenteerde raadslid Bert van der Woerd  de 22 oplossingsrichtingen van het verkeersveiligheidsonderzoek Delflandplein dat in opdracht van de gemeente door Adviesbureau Antea Group is uitgevoerd.

In een filmpje gaf Bertus Fortuijn in een op het Delflandplein gehouden interview zijn visie op de rotonde en reageerde hij op de oplossingsrichtingen van het onderzoek. Daarna gingen de aanwezigen in groepjes uiteen en met elkaar in gesprek.

Gebruikers van de rotonde konden hun mening over de rotonde ook achter laten in een enquête. Deze enquête werd 176 keer ingevuld, waarvan twee derde fietser en een derde automobilist. Ruim 50% van de respondenten is voor eenrichtingsverkeer op de fietspaden.

De input van deze avond kan door de commissieleden worden ingebracht bij de bespreking van het verkeersveiligheidsonderzoek Delflandplein in de oordeelsvormende vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer op aanstaande donderdag 8 oktober.