Sociaal Domein en Wonen vergadert op dinsdag

5 september 2024 – Op de agenda van de oordeelsvormende vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen staat op dinsdag 10 september onder meer de bespreking van de Delftse Inclusie Agenda Samen naar een toegankelijker Delft. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De Delftse Inclusie Agenda richt zich op mensen die belemmeringen ervaren bij het participeren in de samenleving. De agenda sluit volgens de makers aan bij de beschrijving van het VN-verdrag, dat stelt dat verschillende soorten handicaps mensen kunnen beperken in het meedoen in de samenleving. 

De commissie buigt zich in deze vergadering ook over het concept Regionaal Opvangplan Haaglanden. Dit plan vloeit voort uit de Spreidingswet die sinds 1 februari van kracht is. Met deze wet wordt het aantal asielopvangplaatsen dat Nederland naar verwachting nodig heeft verdeeld over de provincies en gemeenten. Zuid-Holland moet in 2024 en 2025 19.776 opvangplaatsen regelen. Daarvan moet Delft 434 opvangplaatsen voor zijn rekening nemen, waarvan 37 plekken voor de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Voorts bespreekt de commissie de Evaluatie Prestatieafspraken 2023 en de rapportage Vocht- en schimmel woningcorporaties. Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Sociaal Domein en Wonen