Ambtenaren, alcohol en vuurwerk op vergaderagenda

22 mei 2023 – De commissie Economie, Financiën en Bestuur staat in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 25 mei een presentatie te wachten van de gemeentesecretaris. Hij komt de commissie een toelichting geven op de ontwikkelingen in de ambtelijke organisatie van Delft. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

De commissie bespreekt in deze vergadering ook twee voorstellen die te maken hebben alcoholregels. Het ene voorstel betreft een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en het andere voorstel gaat over vervanging van de Drank- en Horecaverordening door de Alcoholverordening 2023.

Op verzoek van de fracties van D66, CDA, STIP, Volt en ChristenUnie zijn twee brieven van het college over vuurwerk en toekomstige jaarwisselingen en de terugblik op de afgelopen jaarwisseling op de agenda gezet. Verder staat de commissie stil bij het raadsbezoek aan de TU Delft. Door de TU is een verslag gemaakt van dit bezoek. Het college gaat de opbrengsten van dit bezoek gebruiken voor het vernieuwen van de afspraken tussen de gemeente en de TU.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Economie, Financiën en Bestuur