Commissie buigt zich over plan Schieoevers Noord

4 oktober 2022 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer bespreken de fracties op donderdag 6 oktober onder meer het bestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven) en het bestemmingsplan Nieuw Delft, herziening. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

Het bestemmingsplan Schieoevers Noord moet het mogelijk maken dat dit deel van Delft wordt omgevormd tot een levendig en gemengd werk- en woongebied. Binnen Kabeldistrict wordt de bouw van maximaal 3.500 woningen in combinatie met ruimte voor innovatieve bedrijvigheid en maatschappelijk en culturele voorzieningen bestemd.

Voor het deelgebied Nieuwe Haven zijn dat 343 woningen in combinatie met bedrijven en voorzieningen. Daarnaast wordt in het bestemmingsplan voorzien in de komst van Laga en de verbreding van de eerder bestemde Gelatinebrug.

In deze vergadering buigt de commissie zich ook over het bestemmingsplan Nieuw Delft. De herziening van dit plan hangt samen met het bestemmingsplan Schieoevers Noord. Een deel van de kantoorcapaciteit die voorzien was voor Nieuw Delft wordt overgeheveld naar Schieoevers Noord. Per saldo neemt het geplande kantooroppervlak in Delft niet toe.

Verder behandelt de commissie het voorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Coenderstraat 41. Het voormalig koetshuis wordt een woning met kantoor. Om hiervoor een vergunning te verlenen moet de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeven.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Ruimte en Verkeer