Commissie buigt zich over Woonmonitor en meer

8 november 2021 – De commissie Sociaal Domein en Wonen bespreekt in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 11 november onder meer het voorstel Regiovisie transformatie beschermd wonen. De vergadering begint om 19.30 uur. 

Door de fracties van D66, ChristenUnie en STIP is om bespreking gevraagd van de collegebrief over de afdoening van de toezegging over de voor- en nadelen van het gebruik van artikel 31 van de Participatiewet. Dit artikel stelt dat het college een één- of tweemalige premie van ten hoogste € 2.629,00 per kalenderjaar mag uitkeren, voor zover dit naar het oordeel van het college bijdraagt aan de arbeidsinschakeling van de belanghebbende.

De commissie behandelt verder de Woonmonitor en het advies van de Delftse Rekenkamer over de kostenbeheersing WMO. Wanneer u op een van deze agendapunten wilt inspreken, kunt u zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de griffie via griffie@delft.nl.

De publieke tribune is tijdens de vergaderingen in de raadszaal geopend, hetzij met een beperkt aantal stoelen. Voor bezoekers van de vergaderingen geldt: mensen die niet gevaccineerd zijn wordt geadviseerd een sneltest te doen voorafgaand aan de vergadering. Mensen met klachten wordt gevraagd thuis te blijven of zich vooraf te laten testen.  En vanzelfsprekend wordt een ieder die corona heeft, gevraagd thuis te blijven. Belangstellenden kunnen de vergadering ook thuis rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen