Commissievergadering wijkt voor verkiezingen

30 mei 2024 – De oordeelsvormende vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen wordt in verband met de Europese verkiezingen niet op donderdag maar op dinsdag 4 juni gehouden. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De commissie bespreekt onder meer de collegebrief met de titel Handelingsperspectief gemeentelijke financiƫle ondersteuning opstallen sportverenigingen. Het college beschrijft hierin hoe Delftse sportverenigingen via een nieuwe subsidieregeling voor extra financiƫle steun in aanmerking kunnen komen om hun opstallen (kantines, kleedkamers) te onderhouden en te beheren. Dit onderwerp is op de agenda gezet door STIP, GroenLinks, Onafhankelijk Delft, Hart voor Delft en D66.

De fracties van de ChristenUnie, Volt, VVD, Hart voor Delft, Onafhankelijk Delft, PvdA, GroenLinks en STIP hebben gevraagd om bespreking van de verlengde opvang van 60 minderjarige vluchtelingen in hotel Campanile en de geplande kwaliteitsverbetering en uitbreiding van de asielopvang aan het Manderspark.

Voorts overlegt de commissie in deze vergadering over de Beleidsregel Leerlingenvervoer gemeente Delft 2024. Het college beloofde de raad bij de vaststelling van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Delft 2023 om de beleidsregel ook vast te laten stellen door de raad. De raad heeft echter die bevoegdheid niet. Het college wil echter wel graag de standpunten van de fracties horen, zodat het college na de bespreking in de commissie de beleidsregel kan vaststellen.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen beide vergaderingen bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Sociaal Domein en Wonen