Gemeenteraad buigt zich over wonen en mobiliteit

4 december 2023 – De raad wacht in de voorlaatste besluitvormende vergadering op donderdag 7 december een volle agenda. De vergadering begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De raad neemt deze avond onder meer besluiten over het voorstel Beheerplan wegen 2024-2027 en de voorstellen om het voorkeursrecht te vestigen op Schieweg 13 in Schieoevers Noord en op de Certitudo-percelen.

Ook moet de raad besluiten nemen over de drie bestemmingsplannen TS-MS Station Delft, Warmtepompcentrale Delft en Herziening De Hoven Blok 6. De agenda wordt verder gevuld met de bespreking van het voorstel Goed Wonen in Delft, Woonvisie 2023-2028 en het initiatiefvoorstel van de SP-fractie met de titel Delfts HuurProject.  

De fracties van de ChristenUnie, PvdA, Volt, STIP, SP, Hart voor Delft, CDA, VVD, Onafhankelijk Delft en D66 hebben moties aangekondigd bij de bespreking van de Adaptieve Mobiliteitsagenda 2040.

In deze vergadering staat ook een raadswissel op het programma. Yvonne van Dijk – Koelewijn neemt afscheid als raadslid. Zij wordt in de fractie van de ChristenUnie opgevolgd voor Mirte van der Vlist. In de STIP-fractie nemen Jip Enthoven en Daylam Dag afscheid als raadslid. Hun stoelen in de raadszaal wordt overgenomen door Anne Stehouwer en Julian Gommers.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks bekijken via de webcast op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast raadsvergadering