Commissie buigt zich over duurdere volkstuinen

17 april 2023 – In haar oordeelsvormende vergadering buigt de commissie Ruimte en Verkeer zich op donderdag 20 april onder meer over de verhoging van de huur voor de volkstuinen op het complex van Levenslust. De commissievergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal.

Een groep gebruikers van het volkstuincomplex heeft haar ongenoegen hierover gemeld in een brief aan de raad. De huur van de tuinen gaat volgens de briefschrijver met 200 euro per jaar omhoog; een verhoging van 50% van de huurprijs. 

De commissie behandelt verder in deze vergadering het voorstel Delegatiebesluit Omgevingswet gemeente Delft 2023. Delegatie betekent dat het college bepaalde besluiten of taken kan uitvoeren, zonder dat daarvoor een besluit van de raad noodzakelijk is. Het voorliggende besluit geeft de reikwijdte van de gedelegeerde bevoegdheden weer, bepaalt binnen welke grenzen en onder welke voorwaarden de bevoegdheden kunnen of moeten worden uitgeoefend en binnen welke termijn. De raad kan het delegatiebesluit ten alle tijden intrekken.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda en uitzending commissie Ruimte en Verkeer