Prestatieafspraken in Sociaal Domein en Wonen

23 januari 2023 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen wordt op donderdag 26 januari onder meer het voorstel Verordening bekostiging Leerlingenvervoer gemeente Delft 2023 besproken. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

De nieuwe verordening regelt dat ouders in bepaalde situaties een vergoeding kunnen krijgen voor het vervoer van hun kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. De doorgevoerde wijzigingen hebben geen grote gevolgen voor ouders en verzorgers die nu recht hebben op de bekostiging van leerlingenvervoer.

De commissie bespreekt voorts de collegebrief over de prestatieafspraken voor 2023 die de gemeente, de woningcorporaties en de huurdersorganisaties hebben gemaakt.

Op verzoek van de fracties STIP, Volt en Hart voor Delft praat de commissie ook over de brief van het college over de skatevoorziening De Middenberm. De huidige skateplek is aan vervanging toe. Uit de drie ontwerpen die voor het vernieuwde skatepark zijn gemaakt, kiest het college voor de derde variant met meer skate-elementen. Dat is met 470.000 euro ook de duurste variant.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad. Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen