Ruimte en Verkeer over kosten en afval

16 januari 2023 – In de overlegvergadering van de commissie Ruimte en Verkeer staan tot nu toe voor donderdag 19 januari weinig onderwerpen op de agenda. De commissievergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

Voor het Delfts Kwartiertje, waarin de raadsfracties vragen kunnen stellen aan de collegeleden zijn zes onderwerpen aangemeld. In het overlegdeel van de vergadering blikt de commissie onder meer terug op de vergadering van de adviescommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarnaast heeft de Delftse afdeling van reizigersorganisatie ROVER een brief gestuurd waarin ze haar zorgen en wensen over het openbaar vervoer in Delft deelt met de gemeenteraad.

De commissie bespreekt verder het voorstel Voorbereidingskosten Gillis-Delfia. Het college vraagt de raad in dit voorstel de voorbereidingskosten voor de wijkversterkingsopgave Gillis-Delfia te activeren voor een maximaal bedrag van € 300.000.

In deze vergadering buigt de commissie zich ook over twee onderzoeksrapporten naar de inzamelvarianten en het grofvuil- en hergebruikbeleid van Avalex. De fracties kunnen het college input meegeven voor een nieuw beleidsplan dat in de tweede helft van dit jaar voor de periode 2024-2030 wordt opgesteld.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad. Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie.

Agenda commissie Ruimte en Verkeer