Commissie bespreekt informatieverzoek binnenstadbewoners

5 december 2022 – De commissie Ruimte en Verkeer houdt op donderdag 8 december vanaf 19.30 uur haar oordeelsvormende vergadering.

Aanvankelijk leek de vergadering bij gebrek aan bespreekpunten niet door te gaan maar op verzoek van de fracties van Onafhankelijk Delft, Hart voor Delft, ChristenUnie en VVD gaat de commissie praten over een brief van de belangenverenigingen Oude en Nieuwe Delf, Zuidpoort en Binnenstad Noord.

Autoluw-plusgebied

De drie belangenverenigingen stuurden in juli van dit jaar een brief naar het college met vragen over de gemeentelijke plannen om het autoluw-plusgebied in de binnenstad uit te breiden. Omdat een antwoord van het college tot nu toe uitbleef, doen de verenigingen nu een beroep op de Wet Open Overheid.

Parkeervergunningen

Ze willen niet alleen antwoord op de brief maar ook informatie en documenten over 20 onderwerpen die onder meer betrekking hebben op parkeervergunningen en de bezettingscijfers van de parkeergarages Prinsenhof en Zuidpoort.

Daarnaast vinden de belangenverenigingen het noodzakelijk dat de gemeente Delft zo spoedig mogelijk start met communiceren met de bewoners.

Inspreken

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad. Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie.