Commissie bespreekt warmte-uitvoeringsplan en meer

16 november 2022 – De commissie Ruimte en Verkeer bespreekt in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 17 november onder meer de brief van het college over de eerste buurt die in Delft in aanmerking komt voor een warmte-uitvoeringsplan. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

Aanvullend op een analyse van technische en financiƫle factoren heeft het college per buurt laten kijken hoe enthousiast de bewoners zijn om zich in te zetten voor hun buurt en de stap naar schone warmte te maken. Uit die analyses is de Multatulibuurt in de wijk Voorhof aangemerkt als de buurt waar een kansrijke start gemaakt kan worden. Dit onderwerp is door de fracties van D66, GroenLinks, Hart voor Delft, ChristenUnie en PvdA op de overlegagenda gezet.

Daarnaast bespreekt de commissie in deze vergadering de stand van zaken rond het openbaar vervoer in de metropoolregio en de collegebrief over de beleidsregel Klimaatadaptief Bouwen bij nieuwbouw, gebiedsontwikkeling en herstructurering. GroenLinks, CDA, VVD en STIP hebben om bespreking van die collegebrief gevraagd.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Ruimte en Verkeer