Schimmelaanpak in commissie Sociaal Domein en Wonen

11 oktober 2022 – De aanpak van schimmel en vocht in flats en oudere huurwoningen blijkt en blijft een lastig probleem. Dat staat in een brief van het college die op donderdag 13 oktober wordt besproken in de oordeelsvormende vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen. De vergadering begint om 19.30 uur.

De brief volgt op de motie Schimmelaanpak die door de raad in november 2019 werd aangenomen. Het college kreeg toen de opdracht om de schimmelproblemen in kaart te brengen en met een plan van aanpak te komen. Volgens het college heeft deze problematiek de aandacht van de corporaties, wordt personeel extra opgeleid, maar komt het maken van afspraken niet van de grond. De corporaties willen dit onderwerp in een kenniscafé voor de raad aan bod laten komen.

Verder behandelt de commissie in deze vergadering het gecombineerde jaarverslag Leerplicht en Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten, het jaarverslag handhaving Participatiewet, IOAW en IOAZ 2021 en de Regiovisie monitor 2021 en ontwikkelingen jeugdhulp.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen