Kennismaking en commissievergadering

6 juni 2022 – De gemeenteraad houdt op dinsdag 7 juni kennismakingsbijeenkomst met de kandidaat-wethouders voor het nieuwe college van Delft.

Alle elf raadsfracties krijgen vanaf 20.00 uur in de raadszaal de kans om van gedachten te wisselen met de wethouderskandidaten. De kandidaten namens de coalitiepartijen zijn Maaike Zwart (STIP), Martina Huijsmans (D66), Frank van Vliet (GroenLinks), Karin Schrederhof (Partij van de Arbeid), en Joƫlle Gooijer (ChristenUnie).

Ruimte en Verkeer

Nu de formatie bijna lijkt afgerond beginnen ook de reguliere commissievergaderingen weer. De commissie Ruimte en Verkeer trapt op donderdag 9 juni om 19.30 uur de nieuwe cyclus af. Het belooft een lange vergadering te worden, waarin onder meer de brief van het college over het ontwerpbestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven). Hart voor Delft, VVD en STIP hebben om bespreking van dit onderwerp gevraagd.

Door de fracties van SP, Onafhankelijk Delft en Hart voor Delft is om bespreking gevraagd van de brieven en reacties op het plan van Staatsbosbeheer om in afstemming met de gemeente in het Abtswoudse bos de paden te verbeteren en een natuurlijke speelplek voor de jeugd aan te leggen.

Belangstellenden kunnen tijdens deze vergadering als inspreker hun zegje doen. Zij kunnen zich hiervoor tot op de dag van de vergadering 12.00 uur aanmelden bij de griffie. 

De commissievergadering is openbaar en kan in de raadszaal vanaf de publieke tribune worden gevolgd. Thuisblijvers kunnen de vergadering rechtstreeks bekijken via de website van de gemeenteraad.

Agenda kennismaking kandidaat-wethouders

Agenda commissie Ruimte en Verkeer