Lintjes voor drie vertrekkende raadsleden

29 maart 2022 – Ineke van Geenen (CDA), Joëlle Gooijer (ChristenUnie) en Christine Bel (D66) zijn bij hun afscheid in de raadsvergadering op dinsdag 29 maart koninklijk onderscheiden. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Van Bijsterveldt reikte de koninklijke onderscheidingen uit aan (v.l.n.r.) Joëlle Gooijer, Ineke van Geenen en Christine Bel. (FOTO: Erwin Dijkgraaf
Burgemeester Van Bijsterveldt reikte de koninklijke onderscheidingen uit aan (v.l.n.r.) Joëlle Gooijer, Ineke van Geenen en Christine Bel. (FOTO: Erwin Dijkgraaf

Nadat de raad op grond van de brief van het hoofd centraal stembureau had vastgesteld dat de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart rechtmatig zijn verlopen, werd eveneens ingestemd met het voorstel tot toelating van de nieuw benoemde raadsleden.

De gemeenteraad nam afscheid van in totaal achttien raadsleden. Salwan al Jaberi (SP), Carla van Trigt (Onafhankelijk Delft), Marjon Kok (SP), Marnix Weiler (STIP), Timo Töns (GroenLinks), Vincent van Roon (D66), Nick den Hollander (PvdA), Goriska van Cooten (PvdA), Boris van Overbeeke (D66), Willy Tiekstra (PvdA), Ingrid Lips (GroenLinks), Frank van Vliet (GroenLinks), Rob van Woudenberg (CDA), Catherine Bij de Vaate (GroenLinks), Ineke van Geenen (CDA), Joëlle Gooijer (ChristenUnie), Christine Bel (D66) en Jan Peter de Wit (Hart voor Delft) werden één voor één toegesproken door burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Van Geenen, Gooijer en Bel zaten twaalf jaar onafgebroken in de gemeenteraad. Het langstzittende  raadslid waar dinsdagavond afscheid van werd genomen, was Jan Peter de Wit. Hij werd in april 1998 raadslid en zat bijna 24 jaar onafgebroken in de raad.

Kijk de afscheidsraad terug