Commissie bespreekt vervolg scholen Tanthof

21 februari 2022 – De commissie Sociaal Domein en Wonen sluit haar raadsperiode op donderdag 24 februari af met een overzichtelijke agenda. De oordeelsvormende vergadering van deze commissie wordt gehouden in de raadszaal en begint om 19.30 uur.

In het overleggedeelte van de vergadering bespreekt de commissie de brief van het college over het vervolg van wat er met de drie basisscholen in Tanthof moet gebeuren. Na diverse onderzoeken besloot het college om niet verder te gaan met één schoolgebouw op een centrale plek in de wijk. Een nadere analyse resulteerde in de keuze voor nieuwbouw van drie scholen op de bestaande locaties aan de Bikolaan en de Lepelaarstraat. Daarmee komt het college tegemoet aan de wens van de schoolbesturen. De fracties kunnen in de vergadering ook reageren op het communicatie- en participatieplan van het college en een bewonersbrief over het mogelijke behoud en de renovatie van de scholen.

Verder staat op de agenda het voorstel Indexeren subsidie Stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West 2022. De commissie wordt gevraagd hierover te adviseren aan de gemeenteraad.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de griffie via griffie@delft.nl. Vanwege de coronamaatregelen is de publieke tribune in de raadszaal beperkt toegankelijk. Belangstellenden kunnen de vergadering rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen