Ruimte en Verkeer sluit raadsperiode met volle agenda

14 februari 2022 – In de laatste oordeelsvormende vergadering van deze raadsperiode buigt de commissie Ruimte en Verkeer zich op donderdag 17 februari onder meer over het voorstel Nota Grondbeleid 2022-2025 en enkele bestemmingsplannen. De commissievergadering wordt gehouden in de raadszaal en begint om 19.30 uur.

Het grondbeleid is één van de middelen die de gemeente heeft om maatschappelijke, economische en ruimtelijke doelstellingen te realiseren. De nieuwe nota speelt onder meer in op een groeiend aantal woningen en banen en op het in balans houden van de leefomgeving.

De bestemmingsplannen die de commissie in deze vergadering behandelt, zijn Mijnbouwstraat 120 en Geothermie Rotterdamseweg. De commissie wordt ook gevraagd een advies aan de raad te geven over het voorstel Verordening nadeelcompensatie Delft 2022.

Op verzoek van de fracties van Hart voor Delft, SP, ChristenUnie en CDA bespreekt de commissie een bewonersbrief over het verkeer in de Mozartlaan. Volgens de briefschrijver is de Mozartlaan, door de aansluiting van de Reinier de Graafweg op de A4, niet alleen een sluiproute maar ook een racebaan geworden.

Verder staat de Evaluatie kaders parkeertransitie op de agenda en is door de fracties van ChristenUnie, Hart voor Delft, GroenLinks, STIP en VVD om bespreking gevraagd van de stand van zaken van het project Ruimte in de Binnenstad.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de griffie via griffie@delft.nl. Vanwege de coronamaatregelen is de publieke tribune in de raadszaal beperkt toegankelijk. Belangstellenden kunnen de vergadering rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda en webcastuitzending commissie Ruimte en Verkeer