Commissie buigt zich over participatie

6 oktober 2021 – De commissie Economie, Financiën en Bestuur bespreekt in haar vergadering op donderdag 7 oktober onder meer het voorstel Vaststelling Nota Participatie in Delft 2022 en Verordening participatie en uitdaagrecht Delft.

De aankomende Wet versterking participatie op decentraal niveau en de Omgevingswet (motie Nooren) maken het noodzakelijk dat Delft participatiebeleid vaststelt en de inspraakverordening aanpast naar een participatieverordening. Daarnaast bepaalt de nieuwe wet dat ook het uitdaagrecht wordt vastgelegd in een verordening.

De commissie buigt zich verder over de Voortgangsrapportage Aanpak extremisme, polarisatie en radicalisering 2020 en de brief van het college over de uitkomsten, aanbevelingen en opvolging quickscan extreemrechts en rechts-extremisme.

Andere onderwerpen die in deze vergadering aan bod komen zijn onder meer de collegebrief over corona, de Metropoolregio en het initiatiefvoorstel Delftse principes voor digitale soevereiniteit. Dat voorstel is opgesteld door STIP, Onafhankelijk Delft, D66 en GroenLinks.

De publieke tribune is tijdens deze commissievergadering ook weer geopend, hetzij met een beperkt aantal stoelen. Voor bezoekers geldt: mensen die niet gevaccineerd zijn wordt geadviseerd een sneltest te doen voorafgaand aan de vergadering. Mensen met klachten wordt gevraagd thuis te blijven of zich vooraf te laten testen.  En vanzelfsprekend wordt eenieder die corona heeft, gevraagd thuis te blijven. Belangstellenden kunnen de vergadering ook thuis rechtstreeks via de webcast bekijken.

Beeldvorming

De commissie Sociaal Domein en Wonen laat zich deze avond op locatie informeren over het werk van Perspektief en de commissie Ruimte en Verkeer gaat bij Avalex kijken hoe het grofvuil wordt verwerkt.