Gemeenteraad weer terug in de raadszaal

26 september 2021 – Na anderhalf jaar digitaal vergaderen houdt de gemeenteraad op donderdag 30 september voor het eerst weer een vergadering in de raadszaal. Na het schrappen door het kabinet van de anderhalvemetermaatregel kunnen ook de 39 Delftse raadsleden weer in de raadszaal terecht.

De raadscommissies vergaderden al langer, conform die maatregel, in het stadhuis op de Markt. De raadsvergadering begint donderdag om 20.00 uur.

Op de agenda staan verschillende onderwerpen, waarbij door fracties in de commissievergaderingen moties zijn aangekondigd. D66 overweegt een motie in te dienen bij het voorstel Cultuurkader Delft 2021-2030.

De fracties van de ChristenUnie en Hart voor Delft hebben aangekondigd een motie in te dienen bij het voorstel Vaststelling onttrekkingsbesluiten TU Delft. De PvdA overweegt een amendement bij het voorstel Verklaring van geen bedenkingen project Rotterdamseweg 13c.

De publieke tribune is tijdens deze raadsvergadering ook weer geopend, hetzij met een beperkt aantal stoelen. Voor bezoekers van de raadsvergadering geldt: mensen die niet gevaccineerd zijn wordt geadviseerd een sneltest te doen voorafgaand aan de raadsvergadering. Mensen met klachten wordt gevraagd thuis te blijven of zich vooraf te laten testen.  En vanzelfsprekend wordt een ieder die Corona heeft, gevraagd thuis te blijven. Belangstellenden kunnen de vergadering ook thuis rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda raadsvergadering