Commissie bespreekt vervolg scholenschuif Tanthof

22 september 2021 – De commissie Sociaal Domein en Wonen bespreekt in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 23 september onder meer de uitkomsten van de studies naar de groene campus in Tanthof en het vervolgproces.

In de brief aan de raad schrijft het college dat uit die studies naar voren komt dat er bij de kinderboerderij in Tanthof wel plek is voor de basisscholen, maar dat er ook te grote risico’s zijn om verder te gaan met het onderzoek. Het college wil samen met de scholen tot een heroverweging van de uitgangspunten komen en onderzoek doen naar alternatieve huisvestingslocaties en -vormen. Bij dat onderzoek wil het college de brede wijkopgave betrekken.

De commissie bespreekt in deze vergadering verder onder meer het voorstel Verordening op de begeleidingscommissie voor het Instituut Sociaal Raadslieden 2021 en de afdoening van de toezegging Voor-en nadelen gebruik art. 31 lid 2 participatiewet. Onder voorbehoud overlegt de commissie voorts over de twee onderzoeksrapporten van de Delftse Rekenkamer naar de jeugdzorg in Delft en de brief van het college over het onderzoek naar een plek voor een skatepark en urban sports.

De commissievergaderingen worden weer gehouden in de raadszaal. De versoepelde coronamaatregelen staan een beperkt aantal insprekers toe. Als u wilt inspreken, kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. De publieke tribune blijft gesloten. Belangstellenden kunnen de vergadering rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen