Raad praat verder over de Kadernota 2021

11 juli 2021 – In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces staat de gemeenteraad op donderdag 15 juli een overvolle agenda te wachten. De digitale vergadering begint om 19.00 uur.

In deze vergadering rondt de raad de bespreking van de Kadernota 2021 af. Afgelopen dinsdag vond de eerste termijn van het debat plaats. In de tweede termijn kunnen de fracties met moties en amendementen het voorgenomen financiƫle beleid van het college bijsturen. De kadernota is de opmaat voor de begroting die in november door de raad wordt vastgesteld.

Op de voorlopige agenda staat verder onder meer de Nota Kostenverhaal 2021. STIP overweegt bij dat agendapunt een amendement of motie in te dienen. Bij de bespreking van de Omgevingsvisie is door STIP een amendement over innovatie aangekondigd en door het CDA een amendement om de titel hoofdstad van innovatie uit de visie te schrappen.

Verder buigt de raad zich in deze vergadering over het voorstel Grondexploitatie Maria Duystlaan en de Jaarstukken van Parkeren Delft B.V.. De fracties van Hart voor Delft en PvdA komen wellicht met moties bij de behandeling van het ontwerp voor de Rode Loper.

De publieke tribune in de raadszaal is vanwege de coronamaatregelen nog steeds gesloten. Belangstellenden kunnen de vergadering rechtstreeks bekijken via de webcast.

Agenda raadsvergadering