Commissie bespreekt initiatief Delft nieuwe energie

17 mei 2021 – De commissie Economie, Financiën en Bestuur bespreekt in haar oordeelsvormende vergadering op donderdag 20 mei onder meer het voorstel van het college om de Verordening behandeling bezwaarschriften Delft. De digitale vergadering begint om 19.30 uur.

Daarnaast wordt de commissie gevraagd de gemeenteraad te adviseren over het voorstel Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoering Delft-Rijswijk. Het college wil de gemeenschappelijke bedrijfsvoering met Rijswijk op het gebied van IT continueren tot 1 juli 2024.

In deze vergadering bespreekt de commissie ook het initiatiefvoorstel van STIP, GroenLinks en VVD met de titel Delft nieuwe energie. De drie partijen bepleiten hierin extra maatregelen die winkeliers, horecaondernemers en de evenementensector een extra steuntje in de rug moeten geven om uit de coronacrisis te komen.

Tevens overlegt de commissie over de zienswijze van de gemeente Delft op de Ontwerpbegroting 2022 MRDH en de Ontwerp beleidsnota reserves, voorzieningen en fondsen MRDH 2021.

Vanwege de coronamaatregelen vinden alle vergaderingen digitaal plaats. Dat geldt ook voor het inspreken. Wanneer u wilt inspreken in een commissievergadering kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur

Beeldvorming

De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt op dinsdag 18 mei vanaf 19.00 uur een digitale beeldvormende bijeenkomst over het vervolgonderzoek naar de Groene Campus in Tanthof. De commissie Ruimte en Verkeer heeft voor donderdag 20 mei, vanaf 19.30 uur, een beeldvormende bijeenkomst op de agenda staan. In die bijeenkomst wordt de Adaptieve Mobiliteitsagenda toegelicht.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen

Agenda commissie Ruimte en Verkeer

Belangstellenden die als toehoorder de beeldvormende bijeenkomsten willen volgen, kunnen zich aanmelden via griffie@delft.nl.