Beeldvorming: herstelplan lokale economie

23 april 2021 – Raadsleden namen op donderdag 22 april deel aan een bijeenkomst met acht lokale ondernemers over een herstelplan voor de lokale economie. De bijeenkomst was een vervolg op een eerdere bijeenkomst op 21 januari.

Tijdens de avond kregen de ondernemers de gelegenheid om in te gaan op de problemen die zij momenteel ervaren en hoe zij tegen de toekomst aan kijken. Doel was om te achterhalen wat zij belangrijke items vonden waar de gemeente in een herstelplan aandacht aan moet geven.

De ondernemers gaven aan dat er momenteel weinig leegstand is maar dat pas na de openstelling helder wordt wat de gevolgen echt zullen zijn. De schuldenlast is hoog en dat zal nog lang doorwerken. De verhuurders geven momenteel korting op de huurprijzen. Naast de maatregelen die de gemeente nu al treft, vinden de ondernemers het belangrijk om een perspectief voor de lange termijn te hebben. Daar kan de gemeente volgens hen mee helpen.

De ondernemers vroegen de gemeente ook om mee te denken op het gebied van bereikbaarheid en de ondernemers in de gebieden buiten het centrum niet te vergeten.

Wilt u meer weten? Klik hier voor de bijeenkomst van 22 april

Klik hier voor de bijeenkomst van 21 januari