Ruim 120 Delftenaren willen in de gemeenteraad

11 maart 2021 – 126 Inwoners van Delft willen raadslid worden. Het aantal belangstellenden dat zich tussen 31 januari en 10 maart via de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad heeft aangemeld voor de cursus Politiek Actief is daarmee opnieuw dan bij de vorige drie edities van deze campagne.

In 2017 meldden zich 118 bewoners als cursist aan, in 2013 waren dat er 68 en in 2009 51.  

De campagne begon op 31 januari met als doel de Delftse raadsfracties een steuntje in de rug te geven bij het vinden van Delftenaren die zich actief en eventueel ook als raadslid willen inzetten voor de stad. Belangstellenden konden zich tot en met 10 maart aanmelden voor de cursus Politiek Actief.

Deze cursus bestaat uit zes digitale bijeenkomsten, waarin de deelnemers in theorie en praktijk leren wat het is om raadslid te zijn. De Delftse politieke partijen kunnen tijdens de cursus kennismaken met hun potentiële nieuwe kandidaten. Op deze manier kunnen alle Delftenaren die in de gemeenteraad willen, maar de weg nog niet kennen, kennismaken met de Delftenaren die al in de gemeenteraad zitten. Bovendien biedt deze ontmoeting alle fracties de kans om kennis te maken met potentiële partijleden of kandidaat-raadsleden.

Met het sluiten van de inschrijving voor de cursus Politiek Actief  is de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad nog niet afgelopen. Deze eindigt voor  de raadsvergadering op 11 mei  aanstaande met de uitreiking van de deelname-certificaten aan de cursisten.

Aanmelden voor de cursus kan niet meer, maar wie politiek actief wil worden, kan altijd direct contact met politieke partijen in Delft opnemen. Alle gegevens van de partijen zijn te vinden op deze pagina.