Vervuilde grond en afval in Ruimte en Verkeer

7 februari 2021 – Vervuilde grond, reinigingsheffingen en afvalverwerking zijn een paar onderwerpen waar de commissie Ruimte en Verkeer zich over buigt in de digitale oordeelsvormende vergadering op donderdag 11 februari. De vergadering begint om 19.30 uur.

De commissie bespreekt onder meer het voorstel van het college om 3 miljoen euro uit te trekken voor de oplossing van de PFAS-problematiek in Nieuw Delft. PFAS is een verzamelnaam van chemische stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. In de grondexploitatie was geen rekening gehouden met het moeten afvoeren van vervuilde grond.

De commissie praat donderdag ook over het voorstel om een tarief van 25 euro per afspraak in te voeren voor de inzameling van grof huishoudelijk vuil. De Verordening reinigingsheffingen Delft 2021 moet hiervoor worden aangepast. Het besluit wordt genomen door de raad. 

Op de agenda staan verder de voortgangsrapportage van de uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie en de brief van het college over het voornemen van Avalex om toe te treden tot HVC. HVC is een afvalverwerkingsbedrijf met 44 gemeenten en zes waterschappen als aandeelhouders.

Als u op een van de onderwerpen wilt inspreken, kunt u dat tijdens de vergadering digitaal doen. U kunt zich tot op de dag van de vergadering voor 12.00 uur als inspreker aanmelden via griffie@delft.nl.

Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in de raadszaal gesloten voor pers en publiek. De commissievergadering kan rechtstreeks via de webcast worden bekeken.

Agenda commissievergadering Ruimte en Verkeer