Gemeenteraad vergadert weer digitaal

25 januari 2021 – De scholenschuif in Tanthof, de referendumverordening en het Mobiliteitsprogramma Delft 2040 zijn een paar onderwerpen die in de raadsvergadering op donderdag 28 januari worden besproken. Deze digitale vergadering begint om 20.00 uur en kan via de webcast rechtstreeks worden bekeken.

Bij het voorstel om de Referendumverordening 2020 te actualiseren hebben D66 en GroenLinks een amendement aangekondigd om de geldigheidsdrempel van 25% te verlagen. Daarnaast liet D66 in de commissievergadering weten wellicht met een motie te komen om de betrokkenheid van inwoners bij de besluitvorming van de raad te vergroten.

Groep Stoelinga overweegt een interpellatiedebat en een motie bij het proces dat het college heeft uitgestippeld om tot een financieel herstelplan te komen. De fracties van D66, GroenLinks, CDA, STIP en Onafhankelijk Delft zeiden bij de commissiebehandeling van het Mobiliteitsprogramma Delft 2040 dat zij dit onderwerp in hun fracties verder gingen bespreken. Als dat leidt tot amendementen of moties worden die in de raadsvergadering in stemming gebracht.

Het voorstel van het college om het Houttuinenplein en de omgeving van het Huis van Delft mooier in te richten dan oorspronkelijk de bedoeling was, is na de commissiebespreking door Stadsbelangen Delft, Groep Stoelinga, SP, GroenLinks en Onafhankelijk Delft mee teruggenomen naar de fractie. Als een of meer fracties een motie willen indienen, wordt ook dit onderwerp in de raad besproken.

Agenda raadsvergadering