Commissie bespreekt scholenschuif Tanthof

17 januari 2021 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Sociaal Domein en Wonen staat op donderdag 21 januari onder meer de brief van het college over de uitkomsten van de haalbaarheidsstudie naar nieuwbouw voor de scholen in Tanthof op de agenda. De digitale commissievergadering begint om 19.30 uur.

Het college heeft twee mogelijke nieuwbouwlocaties laten onderzoeken; aan het Vietnampad (locatie Zuid) en op en rond de kinderboerderij (locatie Noord). In de brief schrijft het college dat de locatie Zuid afvalt en dat het college met een vervolgonderzoek definitief zicht wil krijgen of de omgeving van de kinderboerderij in ruimtelijk en financieel opzicht haalbaar is. Het college vindt de tijd nog niet rijp voor een definitieve keuze.

De nieuwe Stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof heeft in een brief aan de gemeenteraad gereageerd op de haalbaarheidsstudie. Deze brief kunnen de fracties tijdens de commissievergadering betrekken bij de bespreking.

Op verzoek van de fracties PvdA, GroenLinks en D66 houdt de commissie ook overleg over de antwoorden van het college op vragen over de veiligheid en leefbaarheid in Poptahof.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen

Als u op een van de onderwerpen wilt inspreken, kunt u dat tijdens de vergadering digitaal doen. U kunt zich tot op de dag van de vergadering voor 12.00 uur als inspreker aanmelden via griffie@delft.nl. Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in de raadszaal gesloten voor pers en publiek. De commissievergadering kan rechtstreeks via de webcast worden bekeken.