Commissie bespreekt Actieplan Sociaal Domein

7 december 2020 – De commissie Sociaal Domein en Wonen buigt zich tijdens haar oordeelsvormende vergadering op donderdag 10 december onder meer over het Actieplan Sociaal Domein 2.0. De vergadering begint om 19.30 uur.

In dit actieplan informeert het college de gemeenteraad over de laatste financiƫle ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Om de miljoenentekorten terug te dringen, zegt het college te kiezen voor een nieuwe strategie waarbij stevig ingrijpen in het sociaal domein noodzakelijk is. Het college noemt het onvermijdelijk dat bewoners de effecten merken van het versoberen. Tegelijkertijd zegt het college zorg te blijven bieden, waar dat nodig is.

De commissie bespreekt verder het voorstel om de verordening Starterslening te verlengen. Deze lening bestaat sinds 2012 en biedt starters die in Delft een woning willen kopen de kans om het verschil tussen de aankoopkosten en het maximale leenbedrag van de bank te overbruggen.

Op de agenda staan verder het jaarverslag 2019 van Instituut Sociaal Raadslieden en de bestuurlijke reactie van het college op dat jaarverslag.

Als u op een van de onderwerpen wilt inspreken, kunt u dat tijdens de vergadering digitaal doen. U kunt zich tot op de dag van de vergadering voor 12.00 uur als inspreker aanmelden via griffie@delft.nl. Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in de raadszaal gesloten voor pers en publiek. De commissievergadering kan rechtstreeks via de webcast worden bekeken.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen