Raad maakt zich op voor begroting

2 november 2020 – De gemeenteraad van Delft stelt op donderdag 5 november tijdens de digitale raadsvergadering de Programmabegroting 2021-2024, de Belastingverordeningen 2021 en de Najaarsrapportage 2020 vast. De vergadering begint om 20.00 uur.

Bijna alle fracties vroegen tijdens de algemene beschouwingen op donderdag 15 oktober in de commissie Algemeen aandacht voor de verslechterde financiële situatie, waarin de gemeente Delft zich op dit moment bevindt.

In de programmabegroting stippelt het college ieder jaar de financiële plannen voor de komende vier jaar uit. Dat het in 2021 niet lukt om de eindjes aan elkaar te knopen, komt volgens het college niet alleen door de coronacrisis.

Er is volgens het college sprake van een stapeling van negatieve ontwikkelingen, waaronder rijksbezuinigingen en tekorten in het sociaal domein. Samen met andere gemeenten, de provincie Zuid-Holland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt het Delftse college de komende tijd de boodschap in Den Haag te blijven herhalen om met meer geld over de brug te komen.

De elf raadsfracties gaven in de vergadering van de commissie Algemeen hun kijk op de toekomst van Delft. Dat deden ze op zondag 1 november ook in de Stadskrant.

De raad kan aanstaande donderdag via amendementen, moties en richtinggevende uitspraken mogelijke wensen uiten tot bijsturing van het beleid. In aanloop naar de vergadering zijn door diverse fracties op 2 november vier moties voor een reactie voorgelegd aan het college.

Door de coronamaatregelen blijft de raadszaal ook op 5 november gesloten voor pers en publiek. De vergadering kan rechtstreeks worden bekeken via de webcast.

Agenda raadsvergadering