Commissievergadering grotendeels in teken van veiligheid

22 september 2024 – De oordeelsvormende vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur staat op donderdag 26 september voor een klein deel in het teken van geld en voor een groot deel in het teken van veiligheid. De vergadering die om 19.30 uur begint, wordt dan ook vanaf 18.30 uur voorafgegaan door een presentatie van de politie. Deze presentatie wordt niet uitgezonden, de vergadering wel.

Het financieel deel van de vergadering komt terug in het agendapunt over de toekomst van Fonds Delft 2024. Het college heeft de raad een brief gestuurd over de keuze om dit fonds in stand te houden of te beëindigen.

Daarna bespreekt de commissie de politiecijfers over 2023, de aanpak tegen ondermijning en de evaluatie van het actieprogramma mensenhandel. Op verzoek van CDA, Onafhankelijk Delft, VVD en Hart voor Delft buigt de commissie zich ook over de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van het CDA en Onafhankelijk Delft over antisemitisme.

De fracties van VVD, STIP en GroenLinks hebben om bespreking gevraagd van het collegebesluit om het cameratoezicht in de Papsouwselaan te verlengen. Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Economie, Financiën en Bestuur