Duurzame Participatie in Ruimte en Verkeer

2 september 2024 – De commissie Ruimte en Verkeer bespreekt in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 5 september onder meer het rapport Duurzame participatie van de Delftse Rekenkamer. De commissievergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

In dit rapport beschrijft de rekenkamer haar onderzoek naar de energietransitie in de gemeente Delft. De rekenkamer onderzocht hoe de gemeente bewoners en bedrijven bij de energietransitie heeft betrokken en of de gemeente op koers ligt met de gestelde beleidsdoelen.

Op verzoek van de PvdA, STIP, VVD, ChristenUnie en Volt bespreekt de commissie in deze vergadering ook de collegebrief over de Participatietrajecten Adaptieve Mobiliteitsagenda. Het college beschrijft in deze brief hoe Delftenaren betrokken waren en worden bij diverse verkeersprojecten die al zijn uitgevoerd of nog uitgevoerd gaan worden.

Hart voor Delft, VVD, STIP, CDA, PvdA en Onafhankelijk Delft hebben de brief van het college op de agenda gezet over de korte termijn aanpak van het fietsparkeren in de binnenstad. Daarnaast overlegt de commissie op verzoek van de VVD, Hart voor Delft en het CDA over de antwoorden die het college gaf op vragen van D66 over de parkeerbewegwijzering in Centrum-Oost. 

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Ruimte en Verkeer