Raad praat verder over Prinsenhof en binnenstad

29 januari 2024 – De gemeenteraad vergadert op donderdag 1 februari over diverse onderwerpen die in de commissievergaderingen in januari uitvoerig zijn besproken. Op de bespreekagenda staan onder meer het project Prinsenhof en de projecten in de binnenstad. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

Bij het voorstel Definitief ontwerp en businesscase project Prinsenhof Delft overwegen de fracties van de VVD en Hart voor Delft moties in te dienen. De raad moet over dit voorstel een besluit nemen.

Dat raad neemt geen besluit over de projecten in de binnenstad, maar de fracties van CDA, Onafhankelijk Delft en D66 lieten in de commissievergadering weten dat ze bij dit agendapunt moties willen indienen.

STIP en wellicht ook andere fracties overwegen moties bij het voorstel Rekenkamerrapport Digitaal Bestuur in Delft. Diverse fracties hebben laten weten dat ze bij het voorstel Besteding middelen energietoeslag een motie of amendement willen indienen.

Daarnaast praat de raad verder over de antwoordbrief van het college na schriftelijke vragen over de verkoop van Mijnbouwstraat 120. De fractie SP overweegt bij dit agendapunt een motie over de korting op parkeerplaatsen bij parkeergarage Zuidpoort of om teleurstelling uit te spreken over de verkoop van het pand door de TU aan Royal HaskoningDHV.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad. 

Agenda en uitzending raadsvergadering