Beeldvorming: YES!Delft

19 januari 2024 – Op initiatief van de fractie van GroenLinks bracht een aantal raads- en commissieleden op dinsdag 16 januari een bezoek aan YES!Delft. Tijdens de bijeenkomst kregen zij uitleg over de toegevoegde waarde van YES!Delft.

YES!Delft heeft als doel om hightech startups met hardware om succesvol te laten worden. Zij helpt bedrijven in de fases van validatie naar scale up, onder andere met (juridische) kennis, het aanleggen van een netwerk, matching van personeel, het aantrekken van investeerders en het verwerven van fondsen. Daarbij wordt steeds verbinding gezocht met andere partijen binnen én buiten de stad.  

De TU Delft is hierbij een belangrijke partner voor bijvoorbeeld de inzet van studenten. Voorbeelden van succesvolle start-ups zijn onder andere Ampelman en Epyon. Er melden zich jaarlijks meer dan 500 mogelijke startups aan en momenteel is 83% van de start-ups succesvol. YES!Delft heeft geen winstoogmerk.

Een van de start-ups, Tarnoc, gaf vervolgens een presentatie. Tarnoc wil schone en betaalbare verwarming voor iedereen realiseren. Dit doet zij door ontwikkeling van een nieuw soort warmtepomp. Tot slot kregen de raadsleden een rondleiding door het gebouw.