Commissie bespreekt bijdrage voor warmtepompcentrale

2 oktober 2023 – De commissie Ruimte en Verkeer bespreekt in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 5 oktober onder meer het voorstel Aanvraag Fonds 2040: bijdrage future proof warmtepompcentrale. De vergadering wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt en begint om 19.30 uur.

In dit voorstel stelt het college aan de raad voor om een subsidie van maximaal vier miljoen euro uit het Fonds Delft 2040 beschikbaar te stellen voor de toekomstigbestendige aanleg van een warmtenet. Dit Open Warmte Delft haalt zijn warmte uit de geothermiebron op de TU-campus. Een warmtepompcentrale moet de temperatuur van de aardwarmte gaan verhogen. De centrale wordt naar verwachting begin 2024 gebouwd.

De commissie bespreekt verder de maandelijkse actuele stand van zaken in de metropoolregio. Daarnaast praat de commissie over de collegebrieven Stand van zaken Uitvoeringsagenda Circulaire Economie en Beheerplan Schoon 2024-2027.

Op verzoek van Hart voor Delft, Onafhankelijk Delft, VVD en D66 is een brief van een bewoner geagendeerd over het gebrek aan gratis openbare toiletten in Delft.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Ruimte en Verkeer